Hlavní obsah

Žena porodila dítě na ulici, nepřežilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na ulici v Roztokách u Prahy porodila v pondělí žena dítě. Záchranářům se ale nepodařilo novorozeně oživit. Ani rodička nebyla v dobrém zdravotním stavu, zřejmě byla pod vlivem omamných látek. Záchranáři ji převezli do Fakultní nemocnice Motol v Praze. Mluvčí nemocnice Eva Jurinová řekla, že žena ztratila mnoho krve a trpěla těžkou poruchou krevní srážlivosti.

Článek

"Sedm minut po osmé hodině ráno dostalo operační středisko v Jesenici od policie výzvu k výjezdu. Čtyřiadvacetiletá žena na ulici v Roztokách porodila dítě. Nejevilo známky života a nepodařilo se je resuscitovat," upřesnila mluvčí středočeských záchranářů Nina Šeblová.

"Lékaři poskytli ženě okamžitě pomoc a ošetřili ji. Nyní leží na jednotce intenzivní péče, její stav je velmi vážný, bezprostředně ohrožena na životě už není," uvedla Jurinová.

Upřesnila, že do Motola byla žena přivezena bez dítěte a bez dokladů, krátce po porodu, na který si ale vůbec nepamatovala. Byla silně znečištěná hlínou. Vpichy na rukou nasvědčovaly tomu, že užívá nitrožilně drogy. Testy na přítomnost alkoholu a drog v krvi se teprve dělají. Žena neměla u sebe žádné osobní doklady, uvedla italské jméno, ale mluví česky.

Mluvčí středočeské policie Pavel Truxa řekl, že policie vyslechne ženu v úterý nebo ve středu, závisí to na vývoji jejího zdravotního stavu. "Zatím čekáme na výsledky šetření, co bylo vlastně příčinou jeho úmrtí," uvedl.

Televize Prima uvedla s odvoláním na některé svědky, že žena za sebou dítě vlekla na pupeční šňůře. Žena může být i trestně stíhána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám