Hlavní obsah

Žena, která v Plzni útočila kyselinou, jednala podle policie z omluvitelné pohnutky

– Plzeň • Aktualizováno

Plzeňští kriminalisté v neděli obvinili 46letou ženu, která v sobotu v Plzni v erotickém klubu zaútočila kyselinou, z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Zraněni byli tři lidé, případem se policisté dále zabývají.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči dekontaminují prostor před klubem, v němž došlo k útoku Video: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

„Kriminalisté v neděli v pozdních večerních hodinách zahájili trestní stíhání ženy, kterou obvinili ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Obviněná žena je v současné době stíhána na svobodě,“ informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.

Ženě hrozí až šest let za mřížemi.

Zákon zmíněný trestný čin popisuje jako čin, kterým útočník způsobí „těžkou újmu na zdraví v silném rozrušení ze strachu, úleku, zmatku nebo jiného omluvitelného hnutí mysli anebo v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného.“

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Policisté a záchranáři před nočním podnikem v Plzni, zaútočila žena chemikálií, pravděpodobně kyselinu.

Incident se odehrál v sobotu dopoledne v erotickém klubu na Americké třídě. Podle médií tam zaútočila prostitutka na několik lidí, které poleptala kyselinou. Pravděpodobně šlo o kyselinu sírovou. Vážná zranění kyselinou utrpěli osmadvacetiletý a devětatřicetiletý muž a asi čtyřicetiletá žena.

„Zatím zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že vše souvisí s předchozí roztržkou, ke které na místě došlo a při které byla zraněna další osoba, ta však chemikálií zasažena nebyla,“ uvedla policie o víkendu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám