Hlavní obsah

Žena, která údajně nožem bránila dceru, jde do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský krajský soud odsoudil v pátek k šesti letům vězení Martu Rackovou z Hrádku u Rokycan za to, že loni třikrát bodla kuchyňským nožem svého druha. Ten vykrvácel. Žena tvrdila, že ho nechtěla zabít, prý jen bránila svou dceru.

Článek

Racková muže zabila loni v červenci, prý mu chtěla jen pohrozit, aby už přestal terorizovat rodinu. Podle ní hodně pil a pak doma "řádil".

"Žena v opilosti a po předchozí hádce ve zlobném afektu napadla druha kuchyňským nožem se čtrnácticentimetrovou čepelí a usmrtila ho třemi ranami do levé části hrudníku. Muž na místě zemřel," popsala už dříve státní zástupkyně Jiřina Kokožková.

"Fyzicky mě napadal stejně jako moji šestnáctiletou dceru. Měla jsem z něho strach. Dokázal mě tak zbít, že jsem nemohla několik týdnů ani vyjít mezi lidi ven, jak jsem byla samá modřina. Jednou mě dokonce i zlomil žebro. Nahlásila jsem to na městskou policii, a když se případ dostal před přestupkovou komisi, raději jsem to stáhla, protože mi vyhrožoval. Bála jsem se ho vyhodit z bytu, aby nám něco neudělal," řekla Racková.

"Měla jsem smůlu na chlapy. První manžel byl alkoholik a všechny peníze propil, druhý muž také pil a navíc mě ještě mlátil. Když jsem se před čtyřmi roky seznámila s Barancem, tak se mi do toho vztahu moc nechtělo. Pak jsme se nějak do sebe zamilovali. Půl roku to byl krásný vztah. Potom se to zvrtlo, začal chlastat a napadal mě. Pokaždé, když se opil, jsem se bála, co bude," pokračovala drobná žena.

V den vraždy se pohádali

"Když jsme se vrátili kolem třiadvacáté hodiny domů, zase jsme se začali hádat. Dal mi velkou facku a potom praštil i dceru, která se mě zastala. Ta hned utekla na záchod. Já jsem muže povalila na gauč, šla jsem do kuchyně, kde jsem popadla nůž," popsala osudný den. 

S nožem v ruce si na něj obkročmo sedla. "Smál se mi, nadával a křičel, že ho stejně nepíchnu. Chtěla jsem mu jen pohrozit a pak, nevím proč, jsem ho několikrát bodla. Začal chroptět a pak zůstal nehybně ležet. Snažila jsem se mu dát umělé dýchání. Masírovala jsem mu srdce a přitom jsem ho prosila, aby neumíral. Dceru jsem mezitím poslala, aby zavolala sanitku," dodala obžalovaná.

Reklama

Související články

Palička šrotu ubodala druha

Třemi ranami nožem do hrudníku zabila loni v červenci devětačtyřicetiletá Marta Racková z Hrádku na Rokycansku svého o 18 let mladšího druha. Žena, která...

Výběr článků

Načítám