Hlavní obsah

Ze zamčeného bytu chtěla od partnera utéct přes střechu a zabila se. Muži z Plzně hrozí 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Partnerku uzamkl v bytě a ta se při pokusu o útěk přes střechu zabila pádem z více než osmimetrové výšky. Případ z předloňského října míří nyní k plzeňskému okresnímu soudu. Státní zástupce viní Josefa L. ze zločinu omezování osobní svobody. Hrozí mu až deset let vězení.

Foto: Mapy.cz

Případ míří k plzeňskému okresnímu soudu.

Článek

Dvojice se tehdy v podkrovním bytě obytného domu pohádala. Osmatřicetiletá žena chtěla odejít, ale o 12 let starší muž zamkl dveře od bytu a klíče schoval.

„Po následné fyzické potyčce žena utekla do kuchyně a snažila se střešním oknem vylézt na střechu. To se jí nepovedlo, když ji obžalovaný chytil a strhnul zpět. Žena poté využila chvíle, kdy muž odešel na toaletu, a na druhý pokus už se dostala oknem na sedlovou střechu, kde se pohybovala v podřepu. Následně došlo k jejímu pádu do vnitrobloku domu,“ konstatoval státní zástupce s tím, že žena zemřela v nemocnici na následky poranění hlavy. Vyšlo také najevo, že byla opilá. Krevní testy ukázaly 2,6 promile alkoholu.

Měl vědět, že se to může stát, stojí v obžalobě

„Obviněný poškozenou zcela protiprávně omezil na svobodě, kdy ji úmyslně uzamkl ve svém bytě a dveře neodemkl ani poté, co se snažila dostat se ven oknem. Přitom mu muselo být jasné, že i s ohledem na silnou podnapilost ženy může ze střechy spadnout a způsobit si tak smrt. To se také stalo,“ stojí dále v obžalobě.

Partnerská hádka v Novém Boru skončila smrtí. Zásah policie některé lidi vyděsil

Krimi

Obviněný muž vypověděl, že se se ženou pohádali kvůli tomu, že s ním chtěla ukončit partnerský vztah, což on nechtěl.

„Oblékla se a chtěla odejít. Otevřela dveře, já je zase zavřel a zamkl. Pak jsme se postrkovali a spadli na podlahu. Řekla mi, že když nemůže dveřmi, tak uteče oknem, stoupla si na gauč a otevřela ho. Strhl jsem ji zpátky dovnitř, když byla už polovinou těla venku,“ líčil muž vyhrocenou situaci.

Pak se prý ženu pokoušel uklidnit. „Odešel jsem na záchod, a když jsem se vrátil, zase vylézala z okna. Snažil jsem se ji chytit za nohy, ale vysmekla se mi. Přemlouval jsem ji, aby se vrátila, ale ona šplhala po čtyřech po střeše nahoru. Pak se postavila na bobek a začala klouzat dolů. Snažil jsem se ji chytit, ale nedosáhl jsem na ni. Padala nohama a zadkem dolů,“ popisoval muž dramatické okamžiky.

Podle něj žena po dopadu na zem ještě jevila známky života. Okamžitě proto volal sanitku.

Podle svědků byl vztah poškozené s obviněným zpočátku zalitý sluncem. „Pak si ale žena začala stěžovat, že ji nenechá ani pět minut na pokoji, pořád jí píše, chová se jako mimino, fňuká, brečí a strašně žárlí. Chtěla se s ním rozejít,“ uvedla příbuzná mrtvé ženy.

Seniorka, která dusila polštářem spolupacientku v nemocnici, byla nepříčetná

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám