Hlavní obsah

Zdrogovaný mladík v centru Plzně zaútočil nožem na chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté obvinili 19letého mladíka z Rokycanska, který nožem v centru Plzně napadl chlapce. Ten utrpěl naštěstí jen lehká zranění na noze. Zdrogovaný útočník skončil ve vazbě a za pokus o ublížení na zdraví a výtržnictví mu hrozí až tříleté vězení.

Foto: Policie ČR

Nůž, kterým 19letý mladík z Rokycanska napadl chlapce

Článek

Incident se stal v pondělí kolem půl druhé odpoledne v centru Plzně. „Obviněný muž oslovil u přechodu pro chodce dva mladistvé chlapce, zda nemají cigaretu. Starší z nich odpověděl, že ne,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Poté devatenáctiletý mladík začal oběma sprostě nadávat. „Z kapsy bundy vytáhl nůž s devatenácticentimetrovou čepelí. Na staršího z chlapců poté zaútočil a poranil mu nohu. Zranění si naštěstí nevyžádalo lékařské ošetření. Šlo o drobnou ránu,“ řekla.

S nožem zaútočila již na třetího muže, ukazuje vyšetřování ženy stíhané za ubodání muže v Pardubicích

Krimi

Policisté a strážníci následně agresivního 19letého mladíka zadrželi a dali do cely. Ačkoli dechová zkouška na alkohol byla negativní, test na drogy prokázal, že je pod vlivem pervitinu.

Komisařka už zahájila jeho trestní stíhání a obvinila ho z přečinu pokusu o ublížení na zdraví a výtržnictví. Zároveň podala státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby, čemuž soud vyhověl. „V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky odnětí svobody,“ doplnila Raindlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám