Hlavní obsah

Z nádrže vylovili psa s uvázanou cihlou na krku. O týrání nešlo, zjistila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice

Zcela nesmyslně a proti předpisům pohřbil svého psa 40letý majitel ze Strakonicka. Akita inu byla vylovena v lednu z retenční nádrže v obci Hodějov u Volyně na Strakonicku. Pes měl na krku provaz a na jeho konci byla uvázaná cihla. Teprve pitva rozhodla, že nešlo o týrání.

Foto: Profimedia.cz

Akita Inu. Ilustrační foto

Článek

Právo o případu informovala mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.

„Hrůzný nález ohlásili policistům svědci. Hned na začátku se podařilo zjistit, že má pes pod kůží mikročip, a policisté tak mohli zjistit jeho rasu i původního majitele,“ popisovala Právu vyšetřování případu Nováková.

Upozornila, že však stále nebylo jasné, jakým způsobem zvíře uhynulo a kdo ho do nádrže hodil. Proto si policisté vyžádali patologické vyšetření.

Psi měli zlomeniny, záněty a močili strachy. Policie obvinila dva lidi z týrání

Krimi

„Nakonec se ukázalo, že k úhynu psa nedošlo v důsledku týrání. Policisté vypátrali i posledního majitele. Ten uvedl, že jednoho rána našel fenu mrtvou. Rozhodl se, že psa pohřbí po svém. Do auta spolu s fenou naložil i cihlu a provaz a odjel k nádrži. Provaz s cihlou uvázal k tělu a takto zvíře vhodil do nádrže,“ uvedla Nováková.

Čtyřicetiletý muž ze Strakonicka sice nebude stíhaný za týrání zvířat, ale hrozí mu vysoká pokuta. Policisté nahlásili jeho protiprávní nakládání s uhynulým zvířetem Městskému úřadu Strakonice, který se bude dále případem zabývat.

Reklama

Výběr článků

Načítám