Hlavní obsah

Zběsilá jízda ani útěk motorkáři nepomohly

Právo, mh
Brno

Policisty z oddělení hlídkové služby minul v Brně-Řečkovicích svižnou jízdou motorkář. Proto se jej rozhodli zastavit a zkontrolovat. Modré majáky však způsobily, že se řidič dal na zběsilou jízdu a snažil se policistům ujet.

BEZ KOMENTÁŘE: Chtěl ujíždět a havarovalVideo: Policie ČR

 
Článek

„Hlídku se snažil setřást i průjezdem jednosměrky v protisměru. Jeho agresivní jízda se mu však nevyplatila. Hned v následující křižovatce nezvládl svůj stroj a s motorkou havaroval. Na policisty však nečekal a v útěku pokračoval po svých. Aby hlídce unikl, přelézal přes ploty zahrádek, kde chtěl zmizet. Když se mu to nepodařilo, hodil pronásledujícím policistům pod nohy i svoji helmu,“ uvedl k honičce mluvčí David Chaloupka.

Z rozpadající se dodávky na Chrudimsku lezla sláma. Stav vozu policisty šokoval

Krimi

Muži zákona však motorkáře po pár metrech dostihli a zadrželi pomocí donucovacích prostředků. Mimo rozbité motorky a odřenin po pádu nyní musí počítat i s trestem za maření výkonu úředního rozhodnutí.

„Muž má totiž od loňského roku zákaz řízení. K tíži mu bude také to, že odmítl test na drogy, na motocyklu měl upravenou registrační značku z jiného stroje a motorka samotná byla před čtyřmi roky ukradená v Rakousku,“ doplnil Chaloupka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám