Hlavní obsah

Z rozpadající se dodávky na Chrudimsku lezla sláma. Stav vozu policisty šokoval

Chrudim

Rozpadající se karoserie, prasklé světlo nebo sláma lezoucí ze dveří. S takovou dodávkou měli uplynulou neděli co do činění policisté na Chrudimsku. Řidič chtěl po zastavení utéct, ale nepovedlo se mu to. Hrozí mu pokuta až 50 tisíc korun.

Policie zastavila rozpadající se dodávkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Červená dodávka projela kolem hlídky u Turkovic na Chrudimsku a policisté okamžitě vyrazili za řidičem, protože stav vozidla je doslova šokoval.

„Dodávka měla prasklý levý přední světlomet, cestou z její karoserie málem opadávala rez, na boku chybělo okénko a nákladní prostor pohromadě držela takzvaná kurta,“ uvedla mluvčí policie Eva Maturová.

Pětapadesátiletý muž dodávku po chvíli zastavil a začal utíkat. Po chvíli byl však zadržen a dostal pouta. Policistům svůj útěk také vysvětlil. Někdo mu údajně poradil, že jakmile uvidí „poldy“, nemá na nic čekat, ale utíkat.

Řidič nemá řidičský průkaz a dechovou zkoušku odmítl. Hlídce řekl, že auto slouží pro převoz dobytka, což dokládala také sláma lezoucí ze dveří. Policisté předali případ do správního řízení, a protože odmítl dechovou zkoušku, hrozí mu až 50 tisíc korun pokuta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám