Hlavní obsah

Zavolám kamarádovi a ten tě za pět tisíc zabije. Soud poslal do vězení tyrana a stalkera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Když nepil, celkem sekal latinu. Když se napil, tak ji bil. Necelé čtyři roky snášela příkoří od svého druha žena z Prostějovska. Muž jí nadával, ponižoval ji a od psychického teroru přešel i k fyzickému napadání. Když žena našla sílu odejít, pronásledoval ji a vyhrožoval i jejímu novému partnerovi. Brněnský soud mu za to potvrdil dva roky kriminálu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

V područí strachu žila žena od září 2019 do ledna loňského roku. Vzrůstem nevysoký muž, který k soudu dorazil bez občanky, zato s monoklem na oku, se pod vlivem alkoholu měnil v panovačného tyrana, který ženu nejen psychicky a fyzicky týral, ale také ji neustále kontroloval a vyhrožoval jí, že si na ni bude stěžovat jejím rodičům.

Když od něj žena odešla, začal navíc vyhrožovat jejímu novému partnerovi, že zavolá kamarádovi, který jej za pět tisíc korun zabije. Okresní soud v Prostějově jeho chování zhodnotil jako týrání, vyhrožování a nebezpečné pronásledování, za což muže poslal na dva roky za mříže. S tím muž ale nesouhlasil a podal odvolání k brněnskému krajskému soudu.

„Klient má sjednané zaměstnání, v případě nástupu do vězení by to pro něj byl existenční problém. Soud prvního stupně pochybil, když dostatečně nezvážil uložení podmíněného trestu,“ tvrdila mužova obhájkyně. „Moc mě to mrzí, už se to nestane. Žiju kladně a bez komplikací,“ přidal sám muž.

Senát v čele s Danem Krátkým ale ke slitování nepohnul, a odvolání tak bylo smeteno ze stolu. „V úvahu nepřipadá jiný než nepodmíněný trest. Ten byl ukládán na samé spodní hranici trestní sazby a máme za to, že je ještě mírný, zejména s ohledem na intenzitu týrání a jeho dlouhodobost. Obžalovaný má zájem jen na tom, aby nebyl narušen jeho současný život,“ konstatoval Krátký.

Invalidní důchodce z Brněnska dal exekutorovi do zubů. Mám papíry na hlavu, křičel u toho

Krimi
Související témata:
Nebezpečné pronásledování (stalking)

Výběr článků

Načítám