Hlavní obsah

Invalidní důchodce z Brněnska dal exekutorovi do zubů. Mám papíry na hlavu, křičel u toho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ranou pěstí do zubů vyvrcholila napjatá atmosféra v jednom z bytů na Brněnsku, kam zavítal exekutorský vykonavatel zajistit majetek. Obyvateli bytu, invalidnímu důchodci, totiž povolily nervy a vedle slovních útoků se nakonec odhodlal i k fyzickému ataku. Za násilí proti úřední osobě dostal u soudu dvouletý trest s podmíněným odkladem na 3,5 roku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Co se v bytě vlastně dělo, vyplynulo nejen z výpovědi napadeného, ale také ze záznamu, který při exekuci pořizoval. Z něj plyne, že exekutor oznámil sepsání šesti položek, načež mu invalida opáčil, že je „exekutorský pohůnek a obyčejný vyděrač“.

Exekutor na to reagoval, že pokud má muž dojem, že jej někdo vydírá, může zavolat na policii.

Pak následovalo několik minut vzrušené konverzace mezi přítomnými, načež obžalovaný začal křičet: „Kurva, dej to sem, nebo…“ A v pozadí kvílel ženský hlas: „Nech toho, nech toho!“

Podivné čachry s desítkami milionů. Brněnský exekutor končí ve funkci

Krimi

Nato byla slyšet rána. „Já mám papíry na hlavu, ty zmrde jeden,“ křičel invalida a dodal: „Já chtěl jenom ten papír, abych tomu zmetkovi mohl napsat.“ Exekutor se po ráně do zubů oklepal se slovy: „Tak tos posral, teda todlencto.“

„Pane, proč jste mě napadl? Z jakého důvodu?“ tázal se poté napadený. „Protože se chováte jak hovado!“ reagoval už slušnějším tónem včetně vykání útočník.

„Vy jste mě fyzicky napadl! Já se chovám jak hovado?“ tázal se exekutor a invalida uzavřel debatu slovem „jo“.

Papíry na hlavu mu nepomohly

Justice nechala zpracovat znalecký posudek, který měl ozřejmit, jak je to s těmi „papíry na hlavu“. Znalkyně našla u obžalovaného celou řadu diagnóz, ovšem posudek uzavřela s tím, že obžalovaný věděl, co dělá, a může být za své jednání souzen.

Případ začal projednávat Okresní soud Brno-venkov, ovšem bez účasti obžalovaného. Muž totiž soudu zavolal, že na jednání zapomněl a je na cestě na Ukrajinu s humanitární pomocí.

Byl tak odsouzen v nepřítomnosti, což mimo jiné napadl ve svém odvolání k brněnskému krajskému soudu, kam také napsal, že se žádného útoku nedopustil.

Ani k odvolacímu stání ale nepřišel, s tím, že musel za svou psychiatričkou. Když mu soud omluvu uznal a jednání odročil, nepřišel opět, tentokrát s tím, že stojí v zácpě.

Senát v čele s Halinou Černou už pak na nic nečekal a mužovo odvolání zamítl. „Obžalovaný byl ohrožen trestní sazbou až na čtyři léta. Uložený trest v žádném případě se nejeví nepřiměřeným a nezákonným,“ konstatoval soud.

Mám exekuce a potřebuji víc peněz, soudil se invalidní důchodce s úřady. Marně

Krimi

Výběr článků

Načítám