Hlavní obsah

Zastavte naše stíhání, vyzývají obvinění v kauze Bečva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín
Aktualizováno

Společnost Energoaqua a její ředitel Oldřich Havelka navrhli zastavení svého trestního stíhání kvůli loňské otravě řeky Bečvy, uvedla ve středu Česká televize. Policie je obvinila v červnu, Havelka vinu odmítá.

Foto: archiv Stanislav Pernický

Kyanid a další chemické látky zabily v Bečvě více než čtyřicet tun ryb

Článek

Před několika dny krajští žalobci rozhodli, že je trestní stíhání obviněných v kauze ekologické havárie vedeno důvodně. Státní zástupci z olomouckého krajského státního zastupitelství k tomu dospěli po prověření postupu Okresního státního zastupitelství ve Vsetíně.

Úřady při řešení katastrofy na Bečvě chybovaly, míní vyšetřovací komise

Domácí

Podnět na přezkum podala obhajoba poté, co vsetínský státní zástupce Petr Bareš zamítl stížnosti obviněných proti usnesení o zahájení trestního stíhání jako nedůvodné.

Firmu a Havelku stíhá policie za poškození a ohrožení životního prostředí a neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami. Havelkovi hrozí až pět let vězení, firmě zákaz činnosti a peněžitý trest.

Bečva: Rok od havárie, viník stále neznámý

Domácí

Energoaqua spravuje tovární areál bývalé rožnovské Tesly. Zajišťuje v areálu i čištění odpadních vod, odcházejí z něj kanálem, který ústí ve Valašském Meziříčí do Bečvy.

Bečvu nemusel otrávit kyanid, zaznělo před vyšetřovací komisí

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám