Hlavní obsah

Zastal se napadené dívky, skončil se střepem ve tváři. Útočníkovi hrozí 18 let

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přece se nebudu jen tak dívat, jak někdo bije ženskou. Tak odůvodnil 33letý muž z Rousínova na Vyškovsku, proč se zapojil do rozepře, kterou měl před jedním z místních barů 27letý Mykhaylo Metenko se svou známou. Metenka sice přesvědčil, aby ženu přestal napadat, pak se však sám stal cílem útoku. A jen o vlásek unikl smrti – jeho protivník mu totiž měl vrazit do tváře velký střep z rozbité lahve.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Mykhaylo Metenko se před soudem hájil tím, že se jen nechtěně ohnal.

Článek

Metenko se začal ve středu zpovídat z činu před brněnským krajským soudem, kde mu za pokus o vraždu hrozí až 18 let.

Celá událost se odehrála krátce po půlnoci 11. listopadu loňského roku.

„Po předchozí rozepři udeřil poškozeného pěstí do tváře, ten ho ale následně zpacifikoval. Když útočníka poškozený pustil, udeřil jej lahví od vodky do čela, rozbil ji a rozbitou lahví drženou za hrdlo ho bodl do pravé tváře blízko krku,“ prohlásila v obžalobě státní zástupkyně s tím, že ke smrtelnému zranění nedošlo jen čirou náhodou.

Pamatuji se jen, že se odehrála nějaká rvačka, ležel jsem na zemi a na mně někdo seděl.
obžalovaný

„Hádal se v baru se svojí přítelkyní, pak odešli ven, já jsem se radši šel za nimi podívat a on tam do ní bušil pěstmi. Tak jsem ho z ní ještě s jedním klukem odtáhl. Na to řekl, že když nemůže zmlátit holku, tak zmlátí mě. Dal mi pěstí, já jsem ho ale povalil na zem a zpacifikoval. Když řekl, že už toho nechá, slezl jsem z něj a v tu chvíli už jsem viděl jen hvězdičky – to mě udeřil tou lahví,“ vzpomínal napadený muž, kterému útok střepem poškodil mimo jiné lícní nerv.

Všeho lituje

„Po útoku jsem nemohl kousat, polykat, i teď mi občas neovladatelně cuká tvář. Už se to asi nezlepší,“ krčil muž rameny.

Metenko před soudem všeho litoval a omlouval se, že byl v kritickou chvíli opilý. „Pamatuji se jen, že se odehrála nějaká rvačka, ležel jsem na zemi a na mně někdo seděl. Zpanikařil jsem, snažil jsem se vymanit, popadl jsem něco, co bylo po ruce, a udeřil jsem ho. Nechtěl jsem nikoho zabít, neměl jsem pro to žádný důvod,“ nabídl svou verzi.

Senát v čele s Jaroslavou Bartošovou by mohl vynést verdikt do poloviny prázdnin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám