Hlavní obsah

Žárlivec ubodal soka před jeho pětiletou dcerou. Soud v Ostravě uložil 14 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Žárlivost a zároveň sklony k agresivitě, to byly příčiny tragického konfliktu, který se odehrál loni v srpnu v bytě v Novém Jičíně. Za vraždu manžela své družky nyní Krajský soud v Ostravě potrestal Miroslava Skopala. A to na základě dohody o vině a trestu mezi státním zástupcem a obžalovaným.

Foto: Aleš Honus, Právo

Miroslav Skopal v jednací síni ostravského soudu

Článek

K vraždě došlo v bytě, který třiačtyřicetiletý Skopal obýval se svojí družkou a její pětiletou dcerou. Do bytu přitom občas docházel i otec dítěte a manžel, se kterým se Skopalova družka do té doby nerozvedla. Občasné návštěvy Skopal nesl těžce, protože na manžela své družky žárlil.

„Šlo o to, že manželka poškozeného a zároveň družka obžalovaného svým způsobem stále projevovala jakousi náklonnost vůči manželovi. Bylo jí ho svým způsobem líto, protože neměl kde spát, a tak ho brávala do bytu, kde spával v pokoji své dcery,“ uvedl státní zástupce David Bartoš.

V osudný den došlo mezi oběma muži ke konfliktu. „Chtěl v bytě opět přenocovat u své dcery, což se obžalovanému nelíbilo. Na poškozeného zaútočil postupně dvěma kuchyňskými noži. Zasadil mu jedenáct ran,“ dodal státní zástupce.

Policie prověřuje násilnou smrt v Novém Jičíně

Krimi

Jedna z ran mířila přímo do srdce a byla smrtelná. Útoku přihlíželo i dítě, které tak vraždu svého tatínka vidělo na vlastní oči a z události si ponese doživotní trauma.

Konflikt se odehrál jak v bytě, kde Skopal svou oběť pronásledoval z pokoje do předsíně, tak i potom na chodbě ve třetím patře bytového domu, kde muž zůstal bezvládně ležet. Zemřel během několika minut ještě před příjezdem záchranky. Vrah z místa činu utekl.

Součástí rozsudku je i náhrada škody ve výši několika milionů korun, které musí odsouzený zaplatit pozůstalým. S ohledem na věk obžalovaného, jeho špatné majetkové poměry, délku trestu i omezené možnosti práce ve výkonu trestu jde ale jen o formální verdikt a šance, že by škodu muž nahradil, je téměř nulová.

Za zmrzačení expřítelkyně škrcením dostal 12 let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám