Hlavní obsah

Za zmrzačení expřítelkyně škrcením dostal 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik měsíců plánoval vraždu bývalé přítelkyně a zároveň svoji sebevraždu, nakonec ale vše dopadlo jinak. Žena je po nevydařeném pokusu o uškrcení upoutaná na lůžko a odkázaná na péči své matky. Šestatřicetiletého Jaroslava Hudce poslal v úterý ostravský krajský soud na dvanáct let do vězení do věznice se zvýšenou ostrahou.

Foto: Aleš Honus, Právo

Šestatřicetiletý Jaroslav Hudec díky přiznání a vyjádření lítosti dostal za pokus o vraždu jen dvanáct let vězení.

Článek

Sprovodit ze světa bývalou přítelkyni se muž podle obžaloby postupně rozhodoval po celé loňské léto, k samotnému činu přistoupil 4. září, kdy třicetiletou ženu navštívil v jejím panelákovém bytě v Karviné-Ráji pod záminkou vrácení prstenu.

Když mu žena otevřela dveře, okamžitě se na ni vrhnul, chytil ji oběma rukama pod krkem a zatlačil ji dovnitř do bytu. „Následně ji povalil na postel a po dobu několika desítek sekund ji rdousil. Tomu se žena aktivně bránila snahou o jeho odtlačení a voláním o pomoc,“ uvedla státní zástupkyně u soudu.

Protože se bývalá přítelkyně stále bránila, vzal si Hudec na pomoc elektrickou žehličku na vlasy, omotal přívodní kabel ženě kolem krku a utáhnul ho. Následkem razantního rdoušení oběť upadla do bezvědomí a zůstala ležet bez známek života. Potom začal po chvíli ženu křísit a zavolal záchranku.

Nechal štípání dřeva a utekl. Vězně z pracoviště na Trutnovsku hledá policie

Krimi

Lékařům se sice podařilo ženě zachránit život, ovšem nyní je upoutaná na lůžko, odkázaná na přístroje a na pomoc cizích lidí. Dokonce ani není schopna sama přijímat stravu.

„Podle lékařů bude trvale upoutána na lůžko a plně závislá na léčebné a ošetřovatelské péči. Navíc má stálé komplikace zánětlivého charakteru, neustále je v ohrožení života a je zde vysoké riziko předčasného úmrtí,“ zaznělo u soudu.

„Je mi to moc líto, budu si to vyčítat do konce života,“ řekl u soudu obžalovaný. S ohledem na to, že uzavřel se státní zástupkyní dohodu o vině a trestu, už u soudu nebyl vyslýchán a trestní senát pouze schválil navrženou dohodu. Rozsudek je tedy již pravomocný.

Součástí trestu je i náhrada nemajetkové újmy – odsouzený musí uhradit půl milionu korun matce poškozené, která se o ženu musí starat a musela kvůli tomu omezit své výdělečné aktivity. Navíc musí zaplatit 3,3 milionu zdravotní pojišťovně jako úhradu nákladů vynaložených na léčbu.

Policie dopadla mladíka, který v Karviné poničil hřbitov

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám