Hlavní obsah

Záchranáři v Brně nalezli tělo čtyřleté holčičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Záchranáři téměř 24 hodin po pondělním neštěstí v Brně vyprostili z trosek tělo mrtvé čtyřleté dívky. Dítě při výbuchu plynu a následném sesunutí části domu propadlo ze čtvrtého patra až do sklepa. Kromě něj zemřely ještě dvě ženy - jedna obyvatelka a náhodná chodkyně.

Foto: Lucie Mrvková

Státní hrad v Nových Hradech zve návštěvníky na adventní prohlídky Vánoce u pana správce.

Článek

"Dívenka byla nalezena po poledni v prostoru sklepa, asi metr pod úrovní chodníku. Jsme si jisti, že je to ona. Podle všechno už jde o poslední oběť neštěstí," potvrdil dnes Novinkám mluvčí brněnské policie Zdeněk Lubas. Podle neoficiálních zdrojů je mrtvá dcerou hasiče, který je i se svou manželkou v péči odborníků.

Po vyproštění těla práce záchranářů na místě končí. "Pověřený policista nyní soustřeďuje důkazní materiál a zhruba do měsíce už by mohl říct, zda došlo k porušení zákona, nebo se jedná o nešťastnou náhodu," zakončil Lubas. O stržení značně zdemolovaného domu rozhodnou statici.

Celkem sedm zraněných

Plyn v brněnském domě, který obývalo 72 lidí, explodoval v pondělí hodinu po poledni. Po výbuchu začal hořet a část čelní stěny budovy se zřítila. Hasičům se kromě ženy podařilo ze sutin vyprostit i muže. Oba se propadli do sklepa. Důchodkyně byla do nemocnice převezena v kritickém stavu. Později svým zraněním podlehla.

Poté záchranáři našli tělo šestašedesátileté ženy zasypané v prostoru před domem. Šlo o chodkyni, která se tudy vracela z práce.

Celkem při výbuchu utrpělo nejrůznější poranění sedm lidí. 

"Asi ve tři hodiny ráno jsme likvidovali dílčí požár, který vypukl ve střešním prostoru. Dále bylo nutné těžkou technikou strhnout části zdiva, které by ohrožovaly práci záchranářů," shrnul další noční události mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Ještě v pondělí plynařská firma potvrdila, že žádného ze svých tří zaměstnanců, kteří na opravě v domě před výbuchem pracovali, nepohřešuje. Nepotvrdily se tak informace o tom, že jeden z plynařů je po dívce dalším nezvěstným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám