Hlavní obsah

Uhořela omráčená při fingované nehodě. Za trýznivou smrt soud potvrdil manželovi výjimečný trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Případ mimořádně brutální vraždy ženy v úterý uzavřel Vrchní soud v Praze (VS), když v odvolacím jednání pravomocně uložil výjimečný trest 27 let vězení 45letému Pavlu Novému z Českolipska. Podle spisu nechal sjet ze srázu auto, které pak zapálil i s omráčenou manželkou uvnitř.

Pavel Nový před soudem v Liberci (13. března 2013)Video: Michael Polák, Právo

 
Článek

Proti verdiktu VS již není možné žádné další odvolání, v úvahu připadá pouze dovolání k Nejvyššímu soudu, případně ústavní stížnost.

Podle vyšetřovatelů se Nový snažil loni v říjnu tehdy 41letou ženu zavraždit tak, aby vše vypadalo jako nehoda. Na silnici v lese ve Cvikově ji ochromil paralyzérem, nechal ji sedět v autě a poslal vozidlo ze srázu takovým způsobem, aby vůz naboural do stromu. Pak auto polil benzinem a zapálil. Žena uhořela.

Nového poslal na 27 let do vězení letos v dubnu soud v Liberci, proti čemuž se obžalovaný odvolal. Vinu odmítal a mimo jiné tvrdil, že za smrtí jeho manželky byl neznámý vyděrač.

Žena uhořela v autě. Soud uložil manželovi za trýznivou vraždu 27 let

Krimi

Již podle libereckého soudu ale byly Nového výpovědi nevěrohodné, několikrát je také změnil. Usvědčit se Nového podařilo díky připojení jeho mobilu u místa činu. Také měl po činu likvidovat důkazy. Na vraždu se podle soudu pečlivě připravoval.

Obžalovanému ohledně uložení trestu přitížil zejména trýznivý způsob vraždy. Soudní znalci uvedli, že žena byla ochromená paralyzérem, nebyla ale v bezvědomí, tudíž se nemohla hýbat a z hořícího auta se nemohla sama vyprostit. Uhořela při teplotách přes tisíc stupňů a podle znalců si musela uvědomovat neodvratitelnost své smrti.

Foto: Michael Polák, Právo

Pavel Nový u soudu v Liberci. Za zvlášť trýznivou vraždu manželky, kterou měl fingovat jako dopravní nehodu, by měl ve vězení strávit 27 let, 19. dubna 2023

Uhořela při 1100 stupních, popsali znalci soudu trýznivou smrt ženy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám