Hlavní obsah

Za únos dítěte v Praze uložil soud matce šestileté vězení

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obvodní soud pro Prahu 10 ve čtvrtek uložil trest šest let vězení 44leté ženě, která podle obžaloby unesla loni se svým synem a dalším mužem svou tehdy pětiletou dceru v pražské Uhříněvsi. Dívku tehdy sebrali za bílého dne, když ji její babička vedla do dětského centra. Zbylí dva obžalovaní odešli od soudu s podmínkou.

Foto: Novinky

Soud v kauze únosu dítěte v Uhříněvsi

Článek

„O vině obžalovaných není pochyb,“ sdělil soudce Libor Holý. Trojici uložil trest za únos, matce navíc za tzv. zavlečení, vše v rámci organizované skupiny. Obvinění muži - syn ženy (21) a její známý (44) dostali dvouleté tresty vězení podmíněně odložené na zkušení dobu dvou let.

Rozhodnutí není pravomocné, obžalovaná se hned odvolala, zbylí aktéři případu si nechali lhůtu na rozmyšlenou, zda tak učiní také. Případ tak zamíří k nadřízenému Městskému soudu v Praze.

Odsouzená se závěru hlavního líčení neúčastnila osobně, ale prostřednictvím videokonference, je toho času ve vazbě na Pankráci. Zastupoval ji její obhájce, zbylí dva obžalovaní dorazili.

Chtěla jsem ji k sobě, přiznala matka únos dcery z Prahy

Krimi

Žena podle obžaloby loni v polovině dubna přiměla svého syna, aby vytrhl svou nevlastní sestru z doprovodu její babičky.  K akci za bílého dne na ulici přizvala rovněž svého známého, kterého znala z dřívějška přes internet. Trojice s dítětem pak jela do Brna. Ženu s dcerou nakonec zadržela policie ve Vídni, krátce na to dopadli policisté rovněž zbývající dva podezřelé u Humpolce a na Krnovsku.

Muži podezřelí z únosu pětileté dívky přímo z babiččiny náruče skončili ve vazbě

Krimi

Obžalovaná se před soudem hájila tím, že byla ve špatném psychickém stavu, protože musela urputně bojovala s manželem o své dítě. „Chtěla jsem dceru vzít, aby se to nějak řešilo. Byla jsem psychicky na dně. Psala jsem všude možně, na ministerstva i prezidentovi, ale nikdo mi nepomohl,“ řekla dříve soudu.

Dívku má v rámci předběžného opatření v péči její biologický otec.

Obviněným hrozilo až osm let vězení. Podle soudce mladík projevil lítost a dopustil se činu jako mladistvý, navíc čin spáchal poté, kdy na něj matka tlačila, byl tedy silně pod jejím vlivem. Faktem ale podle soudu je, že tento vliv nebyl takový, aby mladík jednal nepříčetně, byl si tedy vědom toho, co dělá.

Divoký únos holčičky: Policie zadržela dva podezřelé

Krimi

Další muž k případu přišel podle Holého doslova jako „slepý k houslím“. Žije na horách, kde se stará o psy a jezdí se spřežením. Obžalovanou poznal přes internet a do Prahy za ní jel, aby spolu strávili noc na hotelu, což se podle slov obžalovaného také stalo. Co ale mělo následovat druhý den, tedy únos dítěte, o tom prý neměl tušení, stejně jako toho moc nevěděl o rodině obžalované a problémech, které řeší.

Rozsudek odpovídá návrhu státního zastupitelství pouze u obžalované, u dvou mužů žalobkyně navrhovala rovněž vězení, shodně dvouleté.

Reklama

Související články

Opice na motorce se pokusila ukrást dítě

Video pořízené v sobotu 2. dubna v ulicích indonéského města Surabaya obletělo svět a na internetu ho zhlédlo přes šest milionů lidí. Opice na dětské motorce...

Výběr článků

Načítám