Hlavní obsah

Opice na motorce se pokusila ukrást dítě

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Video pořízené v sobotu 2. dubna v ulicích indonéského města Surabaya obletělo svět a na internetu ho zhlédlo přes šest milionů lidí. Opice na dětské motorce projede ulicí a pokusí se odtáhnout jedno z malých dětí sedících na dřevěné lavičce. I když jde na první pohled o zábavné video, okolnosti jsou smutnější, než by se mohlo zdát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Opice přijela na kole k batoleti a začala ho táhnout po ulici pryčVideo: Jasa Supanji via Storyful, AP

 
Článek

Na sociálních sítích se strhla diskuse o tom, proč zvíře jednalo, jak jednalo. Někteří lidé popustili uzdu fantazii a předestřeli teorii o opicích, které jsou k unášení dětí cvičeny. Skutečnost je však nejspíš trochu jiná.

Jeden z uživatelů popsal, že v Indonésii patří předvádění „cvičených“ opic k tradičním číslům pouliční zábavy. Opice jsou uvázány na tenkém lanku, lidé je posadí na dětskou motorku či kolo a ve velké rychlosti je posílají ulicí tam a zpět.

„Pořádně kruté. A to je důvod, proč opice tak vyváděla,“ dodal.

Této teorii by nahrával i zvuk hudby, který je slyšet na nahrávce.

Turisté zmizeli, tak ulice thajského města ovládly opice

Cestování

Ve chvíli, kdy se zvíře chytilo dítěte, je na záběrech vidět, jak s ním majitel trhl rychle zpět. Opice se pak ještě pokusila dítě chytit a několik metrů ho táhla s sebou, než ho pustila.

Podle zpráv svědků malý chlapec vyvázl pouze s odřeninami. O dalším osudu opice nic bližšího známo není.

Reklama

Výběr článků

Načítám