Hlavní obsah

Divoký únos holčičky: Policie zadržela dva podezřelé

Novinky, kub

Kriminalisté ve středu zadrželi v souvislosti s údajným únosem pětileté dívky, která se našla i s matkou ve Vídni, dva muže. Jednoho z nich na dálnici D1 u Humpolce, druhého na Krnovsku. Kriminalisté muže obvinili z únosu, za což hrozí před soudem osmileté vězení. Dívka je podle policie v pořádku a nachází se v Rakousku.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Po nalezení dívky se podařilo dopadnout i údajné únosce. „K vypátrání a zadržení prvního z únosců přispěl velkou měrou pozorný občan, který kolem osmnácté hodiny zaznamenal pohyb vozidla únosců na dálnici D1,“ sdělil mluvčí policie Tomáš Hulan s tím, že jeho kolegové zadrželi dvacetiletého muže na parkovišti u benzínky na 95. kilometru ve směru do Prahy.

„Bohužel byl v danou chvíli již ve vozidle sám. Druhého, jednačtyřicetiletého muže, který se také na celé události podílel, zadrželi tamní policisté o tři hodiny později na Krnovsku ve chvíli, kdy přijel vlakem na nádraží. Muž byl poměrně překvapen, neboť nečekal, že by byl vypátrán tak rychle,“ upřesnil mluvčí.

O koho se přesně jedná, tedy v jakém jsou vztahu k dívce a její matce, případně další podrobnosti policie nesdělila.

„Vůči oběma těmto zadrženým zahájil vyšetřovatel úkony trestního řízení pro trestný čin únos, za který jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ konstatoval Hulan s tím, že policie s největší pravděpodobností bude žádat, aby oba soud poslal do vazby.

Kriminalisté dále případ vyšetřují a snaží se o vydání zadržené matky z Rakouska do Česka. „Z dosavadních zjištění vyplývá, že únos dívenky byl plánovaný a organizovaný. Kriminalisté budou také zjišťovat, zda se na celé události nepodílely ještě další, jiné osoby,“ dodal Hulan s poděkováním veřejnosti a médiím za pomoc při pátrání.

Reklama

Výběr článků

Načítám