Hlavní obsah

Za tonutí sedmiletého chlapce na koupališti nikdo stíhán nebude, rozhodla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Policie nebude nikoho stíhat za tonutí sedmiletého chlapce v bazénu na Hodonínsku loni v létě. Novinkám to ve čtvrtek řekl mluvčí policie Petr Zámečník s tím, že případ byl odložen. Chlapec byl resuscitován a tonutí přežil.

Foto: Koupaliště Dubňany

Bazén na koupališti v Dubňanech

Článek

Policisté případ prověřovali několik měsíců, kdy vyslýchali svědky a návštěvníky koupaliště. Chlapec několik minut ležel na hladině v bazénu plném lidí, ale nikdo mu nepomohl. Policisté se také zabývali odpovědností zaměstnanců koupaliště a plavčíků.

„Prověřovaný případ byl nakonec odložen, protože se provedeným šetřením neprokázalo, že by byl spáchán trestný čin,“ uvedl Zámečník bez dalších podrobností.

Případ se odehrál o červencových svátcích v Dubňanech. „Když byl chlapec vytažen z vody, byla mu neprodleně poskytnuta první pomoc spojená s resuscitací. Ještě před příjezdem záchranářů chlapec přišel k vědomí,“ popsal tehdy Zámečník. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám