Hlavní obsah

Za smrt čtyř lidí obviněn majitel vyhořelé ubytovny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Za děsivý březnový požár ubytovny v Brně-Bystrci, při kterém uhořeli čtyři lidé, bude stíhán osmačtyřicetiletý majitel objektu. Komisař ho v těchto dnech obvinil z obecného ohrožení. Vzhledem ke ztrátám na životech a osmimiliónové škodě mu hrozí trest v rozmezí od tří do 10 let vězení.

Foto: Jarka Kaššová

Zpěvačka Helena Vondráčková slaví v těchto dnech narozeniny.

Článek

"Na základě ohledání místa činu, odborného vyjádření hasičů a znaleckých posudků bylo prokázáno, že majitel objektu porušil povinnosti v oblasti požární ochrany, jak mu to ukládá zákon," sdělil dnes mluvčí brněnské policie Mojmír Popp.

Obviněný muž totiž stavebními úpravami zatarasil únikové východy budovy, která byla sestavená ze čtyřiceti stavebních buněk. Šest lidí se při požáru zranilo jen kvůli tomu, že když neměli jak utéci, začali skákat z oken.

Únikový východ v prvním podlaží i přístup ke schodišti na zadní straně budovy totiž nebyl přístupný. "Mrtvá těla obětí byla nalezena právě v této části," podotkl Popp. Oběti požáru by jinak mohly přežít. V případu, který se nadále vyšetřuje, dosud nepadla další obvinění.

Děti zachránila, sama uhořela

Ohnivé peklo vypuklo na ulici Jakuba Obrovského v noci 3. března. Oheň se rychle šířil, protože 30 let staré buňky byly z hořlavého materiálu.

V budově tehdy bylo 58 českých, slovenských a ukrajinských dělníků. Z plamenů se již nestihli zachránit dva mladí muži ze Slovenska a čtyřicetiletá recepční z jihu Moravy se svým přítelem. Žena ještě zachránila své dvě děti, které u ní byly na prázdninách, návrat pro spícího přítele jí však stál život.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám