Hlavní obsah

Z velkoskladu v Ostravě zmizely cigarety, vloupání zorganizoval bývalý strážný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značnou škodu ve výši tři miliony korun způsobila dvojice zlodějů, která se vloupala v Ostravě do velkoskladu cigaret. Ze zločinu, který se odehrál v prosinci, policie v těchto dnech obvinila dvojici mužů. Jeden z nich minulosti ve skladu pracoval jako strážný. Oba mají na svědomí i celou řadu dalších vloupání.

Vloupání do skladuVideo: Policie ČR

 
Článek

K objasnění případu přispěly kamery, které zaznamenaly, že podezřelí na místo přijeli dodávkou. Během vloupání zloději nenechali nic náhodě, na místo přijeli s rukavicemi a kuklami a pákovými kleštěmi.

Poté, co se násilím vloupali do areálu, přistavili dodávku o nákladové rampy firmy a postupně ho celé zaplnili krabicemi plnými zboží.

„Vybírali si dražší značky cigaret. Jakmile měli naloženo, odjeli, a ještě za sebou zavřeli vrata,“ uvedl kriminalista Libor Šustek

Foto: Policie ČR

Vloupání do skladu

Policie mimo jiné zjistila, že do stejného skladu se vloupali i loni v létě. Tehdy ale ukradli jen 60 kartonů cigaret za 60 tisíc korun.

Stíháni jsou také kvůli krádeži výpočetní techniky z unimobuněk umístěných na staveništi supermarketu v Bravanticích na Novojičínsku. Na svém kontě mají i ukradené auto.

Policisty mimo jiné překvapilo, že nikdo z obviněných ve věku 40 a 36 let není dosud za krádeže trestán.

„Při výslechu uvedli, že svého jednání litují a k páchání trestné činnosti je dovedla špatná životní situace. V případě odsouzení jim hrozí až osmileté vězení,“ dodala Michalíková.

Zloděj okrádá pacienty v ostravské nemocnici. Policie hledá muže z fotografie

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám