Hlavní obsah

Výhrůžný dopis v autobuse uzavřel dálnici D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měřín
Aktualizováno

V autobusu jedoucím po dálnici D1 byl vzkaz vyhrožující výbušninou. Autobus je odstaven na nájezdu na exitu 134 u Měřína na Žďársku. Provoz na dálnici byl zpočátku v obou směrech zastaven. Směr na Prahu byl otevřen kolem 19:00, kolem 19:30 byla dálnice již průjezdná celá. Pyrotechnici v autobusu žádnou výbušninu nenašli.

Foto: dopravniinfo.cz

Situace na 118. kilometru D1 v pátek odpoledne

Článek

„Přijali jsme oznámení, které se týkalo autobusu jedoucího z Německa ve směru na Brno. V autobusu byla nalezena písemnost a z jejího obsahu vyplynulo podezření na umístění výbušného systému v autobusu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Autobus byl odstaven na exitu 134, nájezd na dálnici byl uzavřen. Přes třicet cestujících, zejména cizinců, vůz podle mluvčí bezpečně opustilo.

Na místo byl přivolán pyrotechnik. „Vzhledem ke kontrole autobusu pyrotechnikem bylo nutné provoz na dálnici v obou směrech kvůli bezpečnosti zastavit,“ vysvětlila Kroutilová s tím, že se žádná výbušnina ve vozidle nenašla.

„Pyrotechnici ukončili svoji činnost, výbušné zařízení v autobusu nebylo nalezeno. Policisté ještě provádějí příslušné úkony jako zadokumentování a ohledání,“ dodala Kroutilová.

Policie na Vysočině uložila řidiči maximální pokutu sto tisíc. Jel s jeřábem po D1

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám