Hlavní obsah

Vydával se za armádního reportéra na Ukrajině v nouzi. Žena mu poslala milion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milion korun poslala podle policie žena z Kladenska údajnému armádnímu reportérovi. Tvrdil, že ho na Ukrajině přepadli vojáci a sebrali mu peníze.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Třiačtyřicetiletá žena registrovaná na internetové seznamce uvěřila neznámému muži, který ji prostřednictvím seznamky oslovil. „Tvrdil, že žije v USA a že pracoval i pro vládu Spojených států amerických v České republice, kde přebýval v Pardubicích. Posílal jí fotografie a sliboval jí, jak za ní přijede a budou spolu,“ popsala mluvčí Michaela Richterová.

Napsala generálovi

Podezřelý později ženě napsal, že ho americká vláda poslala fotit konflikt na Ukrajinu, kde ho ale přepadli vojáci a sebrali mu doklady a všechny peníze. Pak měl dostat rozkaz, že poletí do Iráku. Ženě napsal, že by mu mohla pomoci v tom, aby se mohl vrátit domů, protože se té země hrozně bojí. Žena podle instrukcí napsala údajnému generálovi, který měl za jejího milého poslat náhradníka.

Osoba, která se za generála vydávala, ženě odepsala, že náhradníka poslat lze, ale je třeba uhradit poplatky jak za náhradníka a jeho cestu tam, tak i za partnera na cestu zpět domů. „Žena se vším souhlasila a řídila se instrukcemi generála. Na dané číslo účtu nejprve zaslala přes 330 000 a po pár dnech dalších 180 000 korun. Generál ženu pak instruoval k tomu, aby posílala peníze přes bitcoinové automaty,“ uvedla mluvčí. Poté žena posílala další částky a také se kvůli tomu zadlužila. Setkání s reportérem se však nedočkala.

Policisté upozorňují, aby lidé na sociálních sítích a seznamkách nikdy nikomu neposílali žádné peníze a neposkytovali ani žádné údaje k platebním kartám a podobně.

Údajný lékař bez hranic připravil ženu z Přerovska o 800 tisíc

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám