Hlavní obsah

Údajný lékař bez hranic připravil ženu z Přerovska o 800 tisíc

O 800 tisíc korun připravil pod různými záminkami ženu středního věku z Přerovska muž, který se na sociální síti vydával za lékaře, který pracuje pro organizaci Lékaři bez hranic. Právo o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Žena byla podle ní v kontaktu s mužem od konce srpna. „Společně komunikovali přes sociální sítě a údajný Lukáš šel nedlouho po seznámení na věc. Začátkem září se mu podařilo od ženy vyloudit částku 127 000 korun na jejich společnou dovolenou. V říjnu potřeboval půjčit peníze na zaplacení letenky z Jemenu do České republiky ve výši 250 000 korun, které mu poškozená také zaslala,“ uvedla mluvčí.

Žena následně uvěřila i báchorce o tom, že muž po příletu do naší republiky skončil v karanténě a musí uhradit další peníze. I tentokrát mu to vyšlo a žena z účtu odeslala 380 000 korun.

„Poslední platbou, kterou oklamaná a podvedená poškozená uhradila začátkem listopadu, byla částka 43 000 korun jako nedoplatek za pobyt v karanténě. Pomalu ale jistě ženě došlo, že se její milý zřejmě neukáže a že o své finance nadobro přišla. Případ oznámila a my se jím zabýváme pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu,“ dodala Zajícová.

Žena chtěla pomoci v těžké situaci, přišla o bezmála 2,5 milionu korun

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám