Hlavní obsah

Výbuch a požár zničily v Ostravě byt, devět lidí evakuováno

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Výbuch a následný požár nastal zničil ve středu odpoledne v Ostravě byt. Hasiči z domu, kterým detonace otřásla, evakuovali devět lidí a dva psy. Případem se zabývají kriminalisté, kteří už kvůli výbuchu zadrželi jednoho člověka.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Následky výbuchu v Ostravě

Článek

Co přesně v bytě explodovalo, není jasné. Detonace nastala okolo 15 hodiny v ostravské části Hulváky. „Následně došlo k požáru bytu v bytovém domě,“ sdělil zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

Jedna žena byla kvůli šoku odvezena do nemocnice. „Pro evakuované byl přistaven evakuační autobus, po zásahu byli lidé puštěni zpět do svých domovů,“ doplnil. Důvod výbuchu, ani výši škody hasiči zatím neznají. Zdemolovaný byt nyní prohledávají kriminalisté.

„Nějaké závěry ohledně příčin nebo případného zavinění jsou předčasné, vyšetřování si převzala služba kriminální policie,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková a pokračovala: „V souvislosti s výbuchem a následným požárem byla zadržena dospělá osoba, v tuto chvíli s ní probíhají procesní úkony, vyšetřování je ve fázi prověřování.“

Z jakého důvodu byl jeden člověk zadržen, Viačková neřekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám