Hlavní obsah

Vybíjela si vztek na matce. Za týrání půjde psychopatická dcera z Plzně na 2,5 roku do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znalci o ni řekli, že je psychopatka, a její chování označili za morální šílenství. Třiačtyřicetiletá Lucie Č. nejméně rok psychicky deptala a surově bila svoji matku. Za týrání osoby žijící ve společném obydlí ji nyní poslal plzeňský okresní soud na 2,5 roku do vězení.

Foto: Mapy.cz

Okresní soud Plzeň-město

Článek

Podle již pravomocného rozsudku, který mají Novinky k dispozici, si obžalovaná žena na své matce vybíjela vztek terorem.

„Vulgárně ji urážela, zesměšňovala a snižovala její lidskou důstojnost. Napadala ji i fyzicky, a to údery pěstí do celého těla, zejména pak do obličeje,“ stojí v rozhodnutí soudu, podle kterého seniorku dokonce nechala zadlužit, když ji nutila k uzavření několika půjček.

Sama obžalovaná přiznala, že na matku několikrát vylítla, když ji něčím vytočila.

„Bylo to v afektu. Nevěděla jsem, co dělám. Vím, že moje chování není normální, a chci se léčit,“ obhajovala se Lucie Č. Ta by podle svých slov chtěla vše odčinit odpykáním si soudem uloženého trestu. Matce se již omluvila.

Ze znaleckého posudku vyplynulo, že obžalovaná žena si vybíjela frustrace na matce, neboť věděla, že nenarazí na žádný odpor.

„Přestože byla seniorka prokazatelně psychicky i fyzicky týraná, měla tendenci chování dcery omlouvat a chránit ji. Traumatizující zážitky se spíše snažila vytěsnit z hlavy. Její chování vykazovalo znaky syndromu týrané osoby,“ uvedli znalci k matce obžalované.

Matku s otevřenou zlomeninou stehna utýrala k smrti, dostala 17 let vězení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám