Hlavní obsah

Vrchol samolibosti. Řidič audi bral na Vysočině auta po třech na plné čáře, hazard si natáčel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Mimořádně nebezpečnou jízdu předvedl řidič vozidla značky Audi S8 na Jihlavsku, kde loni před Vánoci ve vysoké rychlosti mimo jiné předjížděl i několik aut najednou přes plnou čáru. Svoje počínání si navíc natáčel a videozáznam zveřejnil na internetu. Policisté vědí, o koho se jednalo, a případ vyšetřují jako obecné ohrožení, přičemž se nyní obrátili na veřejnost s žádostí o případná svědectví.

Řidič si nahrál nebezpečnou jízdu.Video: Policie ČR

 
Článek

O případu ve středu informovala policejní mluvčí Michaela Lébrová. Policie rovněž zveřejnila videozáznam divoké jízdy arogantního řidiče.

Na něm bylo vidět z pohledu od volantu, na kterém se mimo jiné objevila ruka s masivními hodinkami zlaté barvy, jak vozidlo předjelo tři auta najednou přes plnou čáru.

„Řidič jel s vozidlem Audi S8 šedé barvy v dopoledních hodinách po silnici druhé třídy číslo 602 ve směru od obchvatu Velkého Beranova na Jihlavu,“ uvedla mluvčí.

Namol opilý šofér kamionu vjel z benzínky na D1 do protisměru. Šílený hazard zachytila kamera

Krimi

„Na komunikaci v lokalitě Helenína, kde je rychlost snížena, jel značně riskantní a velmi rychlou jízdou,“ dodala s tím, že kromě zmíněného nebezpečného předjetí vozidel ohrozil svou jízdou přechod pro chodce.

„Další automobily jely v tu dobu v opačném směru, jednalo se o dodávku a osobní vozidla. Jízdu si řidič navíc nahrával. Rychlost vozidla vysoce převýšila rychlost, kterou by se řidič mohl na silnicích pohybovat,“ zmínila Lébrová.

Mluvčí k samotnému řidiče uvedla, že již vědí, o koho se jednalo, další okolnosti ale ještě zjišťuje. Zda muže policisté již vyslechli, mluvčí neupřesnila.

Foto: Policie ČR

Řidič si nahrál nebezpečnou jízdu.

„Policisté získali nahrávku nebezpečné jízdy a zjistili totožnost podezřelého řidiče. Přesnou dobu, kdy řidič s vozidlem jel, policisté zjišťují. Jednalo se pravděpodobně o pátek 22. prosince, v době kolem mezi 9:00 a 9:15 hodin,“ sdělila mluvčí.

Policisté shánějí další svědectví o jízdě, která se měla podle jejich předpokladu odehrát i na úseku silnice před jihlavskou částí Helenín a dále ve směru na Jihlavu.

Policejní mluvčí požádala o spolupráci zejména řidiče s vozidly opatřenými palubní kamerou, ale i chodce, které mohl bezohledný šofér audi ohrozit, aby se obrátili na linku 158. Případ se prověřuje pro podezření ze spáchání obecného ohrožení.

Plně obsazené auto narazilo do stromu. Tachometr po nárazu ukázal 120 km/h

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám