Hlavní obsah

Namol opilý šofér kamionu vjel z benzínky na D1 do protisměru. Šílený hazard zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popůvky

Mimořádný hazard předvedl 53letý cizinec za volantem kamionu na dálnici D1 u Brna, kde se čtyřmi promile vyjel z benzínové stanice vjezdem a mířil do protisměru, načež vrazil rovně do svodidel a zablokoval tak celý směr. Auta v plné rychlosti musela brzdit. Incident zachytila dálniční kamera. Šofér nakonec z místa odjel a policie ho musela dostihnout.

Řidič kamionu se čtyřmi promile na D1.Video: Policie ČR

 
Článek

Incident se v pondělí dopoledne stal u čerpací stanice na 185. km v okrese Brno-venkov ve směru na Prahu.

„Řidič zeleného kamionu se pokusil vyjet nájezdem (protisměrem). Soupravu nezvládl napoprvé stočit do správného směru a na několik dlouhých desítek sekund zablokoval dálnici,“ informoval ve středu o případu mluvčí policie Pavel Šváb.

Na záběrech dálniční kamery, které policie k případu zveřejnila, jed vidět, jak kamion najel do pravého pruhu dálnice rovnou do cesty vozidlům, která v plné rychlosti přijížděla. Šoféři museli prudce brzdit a štosovat se do levého pruhu, který kamion ale nakonec rovněž zablokoval.

Kamera zachytila dodávku, jak vybrzdila kamion v Praze. Musel okamžitě zastavit z rychlosti 80 km/h

Krimi

„Díky duchapřítomným řidičům se nestalo nic vážného a muž za volantem kamionu po drobné kolizi se svodidly vymanévroval a z místa odjel. Na nejbližším exitu sjel a pokračoval až k Domašovu, kde zastavil. Tam jej dostihli přivolaní policisté,“ popsal mluvčí.

Další vysvětlování situace už podle Švába nebylo třeba - řidič nadýchal 4,1 promile.

Pití alkoholu před jízdou přiznal, což kromě naměřené hodnoty promile dostatečně dokládal fakt, že se policistům nedokázal ani podepsat.

„Po vystřízlivění se zodpovídá z ohrožení pod vlivem návykové látky a obecného ohrožení z nedbalosti. Pokud se někdo z řidičů cítil jeho jednáním ohrožen a dosud není v kontaktu s policisty, může se se svým svědectvím ozvat na linku 158,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Řidič kamionu se čtyřmi promile na D1.

Osm milionů kilometrů bez jediné nehody. Tak vypadá ukázkový řidič kamionu

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám