Hlavní obsah

Vražda, nebo nehoda? Policie prověřuje 64 let starou smrt dívenky u Příbrami

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Středočeští kriminalisté prověřují informace, které v předešlých dnech zazněly v médiích ohledně úmrtí osmileté dívky v roce 1955 na Příbramsku. Podle policie byl případ uzavřen jako dopravní nehoda, nyní se ale objevily spekulace o vraždě.

Foto: www.pribram.cz

Dům, u kterého měla být v roce 1955 nalezena mrtvá dívka.

Článek

„Můžeme konstatovat, že byl identifikován případ z daného roku, kdy se však nejednalo o násilné úmrtí dítěte, ale o úmrtí při dopravní nehodě. Celá věc byla tehdy takto řešena i uzavřena,” sdělila ve čtvrtek mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Policie reagovala na informace, se kterými přišel tento týden server pribram.cz, podle kterého se policii před několika dny ozvala 90letá žena s tvrzením, že dívku zavraždil její manžel. „Policie případ vraždy otevřela,” napsal server.

Podle Suchánkové ale žádný zvrat v kauze nenastal. „Kriminalisté nezjistili žádné nové okolnosti či skutečnosti a rovněž nebyl případ znovu otevřen. Zdejší policejní orgán pouze ověřuje některé dodatečně získané informace, tedy i informace prezentované v médiích, přičemž jejich relevantnost nemůžeme potvrdit,” dodala mluvčí.

Otvírá se 14 vražd z éry Mrázka

Krimi

Dívka podle starosty obce Čenkov Jana Hauptmana nedorazila 11. října 1955 do školy a týž den bylo její tělo nalezeno u Medalova Mlýna.

Pribram.cz podrobnosti k oznámení podanému seniorkou neuvedl. Podle informací Novinek žije žena i s manželem v jednom z pražských domovů důchodců a podezření ohlásila na policejní služebně v Praze.

Případné vyšetřování by ale k odsouzení pachatele s největší pravděpodobností nevedlo. Pokud by se jednalo o vraždu, byla by již promlčená, lhůta v takovém případě činí podle trestního zákoníku 20 let.

Reklama

Související články

Smrt mezi světskými, tělo našli ve hnoji

Pražský městský soud začal v minulých dnech řešit případ, který osm let patřil mezi tzv. pomníčky – násilnou smrt Aladara P. (35), jehož tělo nalezl náhodou...

Výběr článků

Načítám