Hlavní obsah

Vnuk umlátil svou babičku kvůli penězům

Novinky, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Před senátem ústeckého krajského soudu stanul 19letý Karel Tancoš, který se zpovídá z vraždy své babičky. Ženu, která ho vychovávala, umlátil tupým předmětem v lednu v jejím domku v Pobořanech na Lounsku. Poté ji okradl a odjel taxíkem do Prahy.

Foto: Martina Sihelská

Zahájení proběhlo ve stříbrském muzeu v 18 hodin.

Článek

Mladík v úterý odmítl vypovídat, a tak předsedkyně senátu přečetla jeho výpovědi z přípravného řízení.

Z nich vyplynulo, že Tancoš před osudnou nocí popíjel alkohol a pak se chtěl u babičky vyspat. Protože byl její domek zamčený, dostal se do něj násilím. Babička se probudila a začala na něj křičet a nadávat mu do "cikánů, zlodějů zlodějských a parchantů".

Její nadávky ho prý natolik rozčílily, že "vyběhl na dvorek, popadl ve tmě něco, co mělo násadu, a s tím pak babičku praštil". Pak už si údajně nepamatuje, co bylo. Když se probral, zjistil, že babička je mrtvá. Vzal jí zlaté šperky, deset tisíc korun v hotovosti a telefon. Zavolal si taxíka a odjel do Prahy. Šperky a telefon prodal a všechny peníze utratil. Po třech dnech ho zadržela policie na Hlavním nádraží v Praze.

Tancoš po zadržení vinu nepopíral a svého činu litoval.

Pestrá kriminální minulost

Obžalovaný má i přes dosud krátký život pestrou kriminální minulost. Mj. byl odsouzen za loupež k ročnímu vězení, později byl podmíněně propuštěn. Podmínku vzápětí porušil křivým obviněním a křivou výpovědí. Trest si měl odpracovat 150 hodinami veřejně prospěšných prací, o něco méně hodin pak dostal za krádež.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám