Hlavní obsah

Vlak v Brně zdemoloval škodovku, dvě ženy zemřely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Na železničním přejezdu se v sobotu ve 13:00 odehrála další tragédie. Dvě mladé ženy nepřežily ve škodovce srážku s vlakem v Brně - Slatině. Vlak auto zcela zdemoloval, ženy zemřely na místě.

Foto: Stanislava Dvořáková

Učitel odborné výchovy Vladimír Novák při kontrole žáka 3.ročníku oboru nástrojař.

Článek

"Motorový osobní vlak na trase z Veselí na Moravě do Brna před sebou po srážce sunul auto asi 230 metrů. Přejezd je vybaven světelnou signalizací, která byla v činnosti," řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera.

Strojvedoucí podle něj vypověděl, že mu přímo pod vlak vjela pravděpodobně zelená Škoda Felicia. V okamžiku srážky jel vlak asi šedesátikilometrovou rychlostí. Dvě mladé ženy museli z auta vystříhat hasiči. Nehodu na místě vyšetřuje Drážní inspekce a policie.

Policie si na přejezdech počíhá

Za leden a únor se v Česku stalo už 44 nehod na železničních přejezdech, což je srovnatelný počet jako ve stejném období loňského roku. V roce 2003 zemřelo na přejezdech při 298 nehodách 68 lidí.

Policie se kvůli tomu chystá zasáhnout. "Policie chystá na letošní rok dvoudenní akci zaměřenou na dodržování předpisů na železničních přejezdech," řekl Novinkám Kučera.

Související témata:

Výběr článků

Načítám