Hlavní obsah

Vlak musel na Třebíčsku brzdit kvůli kamionu, řidič porazil závoru a ujel

Novinky, kub
Okříšky

Závažný incident na přejezdu přes železniční trať vyšetřují policisté na Třebíčsku, kde uvázl mezi závorami kamion. Strojvedoucí musel na poslední chvíli zabrzdit vlak s cestujícími. Řidič pak kamionem vrazil do závory a z místa odjel, policie po něm pátrá.

Foto: Policie ČR

Kamion vjel na přejezd v Okříškách

Článek

Kamion vjel na přejezd v pondělí krátce po 11. hodině v Okříškách na Třebíčsku.

„Řidič nerespektoval výstrahu dávanou dvěma červenými, střídavě přerušovanými světly a vjel na železniční přejezd v době, kdy se začaly sklápět závory,” sdělila v úterý mluvčí policie Dana Čírtková.

Řidič s kamionem zůstal mezi závorami stát, na což musel strojvůdce  přijíždějícího vlaku s více než dvaceti cestujícími reagovat zatažením rychlobrzdy.

Blikající přejezd? Nezájem. Řidiče povzbuzeného speedem odmrštil na Českokrumlovsku vlak

Krimi

„Vlakovou soupravu se podařilo zastavit v bezprostřední blízkosti před nákladním vozidlem. Poté řidič začal couvat, přičemž poškodil závory, následně využil zvednutí závor nacházejících se před nákladním vozidlem a z místa ujel,” popsala incident mluvčí s tím, že kamion odjel směrem na Třebíč.

Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti a obrátila se na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po řidiči a jeho kamionu, zveřejnila k tomu snímek z bezpečnostní kamery.

„Mělo by se jednat o nákladní soupravu složenou z tahače, který měl oranžovou kabinu a návěs se šedou plachtou,” sdělila Čírtková.

Vlak smetl na přejezdu auto. Při řešení nehody kolemjdoucí napadl policisty

Krimi

Pomoci by podle ní mohli řidiči, kteří projížděli v pondělí mezi 10:45 a 11:00 hodinou po silnici II/406 mezi Brtnicí na Třebíčí a měli v autě palubní kameru. „Policisté by uvítali, kdyby se přihlásil samotný řidič vozidla nebo jeho provozovatel. S případným svědectvím se obracejte na linku 158,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám