Hlavní obsah

Blikající přejezd? Nezájem. Řidiče povzbuzeného speedem odmrštil na Českokrumlovsku vlak

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holkov

Nehodu zdrogovaného řidiče osobního auta vyšetřují policisté na Českokrumlovsku. Muž měl i přes výstražné znamení vjet na přejezd, kde do něj narazil vlak. Zraněného řidiče odvezla záchranka do nemocnice, z cestujících se nikdo nezranil.

Foto: Policie ČR

Řidič vjel na Českokrumlovsku na přejezd, když tudy projížděl vlak

Článek

Nehoda se stala v úterý krátce před 18. hodinou na železničním přejezdu u Holkova, který je částí Velešína na Českokrumlovsku.

Vlak smetl na přejezdu auto. Při řešení nehody kolemjdoucí napadl policisty

Krimi

Sedmadvacetiletý řidič volkswagenu podle policie nerespektoval zvuková a světelná znamení a vjel na přejezd, když tudy projížděl osobní vlak.

Foto: Policie ČR

Řidič VW byl podle policie pod vlivem amfetaminu.

„Došlo ke střetu, při kterém vlak odmrštil osobní automobil mimo železniční přejezd. Zastavil o několik desítek metrů dál. Řidič osobního automobilu utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice,” sdělila v úterý mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Cyklistovi se na přejezdu u Prahy zaklínilo kolo, upadl a ztratil vědomí

Domácí

Ve vlaku cestovalo deset lidí včetně členů posádky, nikdo se nezranil.

Okolnosti nehody policie vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Řidič byl totiž pod vlivem amfetaminu. Jedná se o povzbuzující drogu známou například jako speed (anglicky rychlost, pozn. red.), která je chemicky příbuzná podobné návykové látce pervitinu.

Foto: Policie ČR

Nehoda na přejezdu se stala u Holkova, který je částí Velešína na Českokrumlovsku.

Škodu vzniklou při nehodě odhadla policie na 280 000 korun.

Reklama

Související články

Na železnici zemřelo v červenci 28 lidí

Uplynulý červenec byl na železnici co do počtu incidentů nejhorším kalendářním měsícem minimálně od roku 2015. Drážní inspekce řešila 135 mimořádných událostí,...

Výběr článků

Načítám