Hlavní obsah

Vezmu samopal a půjdu se zemědělci na vládu, hrozil muž. Zásahovka u něj našla zbraň i ostrou munici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muže hrozícího na sociálních sítích, že se přidá k pondělnímu protestu zemědělců v Praze a půjde na Úřad vlády ozbrojený samopalem, zadrželi v neděli policisté. Při domovní prohlídce u něj našli nelegálně držený samopal se zásobníky s ostrým střelivem.

Zadržení muže s nelegálním samopalemVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie v pondělí odpoledne o případu informovala na síti X.

„Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie zachytili o víkendu výhrůžku na sociální síti. Pisatel na ní avizoval, že až pojedou protestující se zemědělskou technikou do Prahy, přidá se se samopalem a půjde s ním na Úřad vlády ČR,“ uvedla policie.

Policisté ve spolupráci s pražskou zásahovou jednotkou muže zadrželi v neděli dopoledne u něj doma. Z vyjádření policie vyplývá, že policejní zásah proběhl v Praze, ve které části metropole muž bydlí a kolik mu je let, policie však neupřesnila.

Foto: Policie ČR

Zbraň, kterou policie našla u zadrženého.

„Při následné domovní prohlídce byl nalezen nelegálně držený samopal vzor 58 v plně automatické verzi se zásobníky s ostrým střelivem,“ zmínili kriminalisté.

Policie muže obvinila z několika trestných činů, kdy mu hrozí celkem až desetileté vězení. Kriminalisté dále podali státnímu zastupitelství podnět k uvalení vazby, o čemž rozhodne soud.

Samotná akce zemědělců se konala od brzkého pondělního rána.

Foto: Policie ČR

Zadržení muže s nelegálním samopalem

Budu to poslední, co spatříš, hrozil mladík dívce z Klatovska. Musí na léčení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám