Hlavní obsah

Vandal mrzačí na Trutnovsku stromy

Novinky, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Neznámý vandal podniká ničivé nájezdy do polesí Střední lesnické školy v Trutnově. Tisíce stromů, které zajišťují stabilitu porostu, již stačil zmrzačit. Policie je zatím bezradná.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

"Tohle nemohl udělat duševně zdravý člověk. Snad jde o pomstu či nějakého zvrhlého psychotronika, který takto čerpá energii," kroutí hlavou nad kmeny brutálně zbavenými kůry lesník Jiří Adam.

Způsob v historii českého lesnictví doposud nevídané devastace lesa zaznamenal ve školním polesí v mnohem menší míře zhruba před dvaceti lety. "Potom to usnulo, když loni ničitel znovu udeřil. Největší čerstvé škody v jediném období jsme však odhalili tento týden. Policii jsem to nahlásil už loni," ukazuje Adam na množství poničených stromů.

Nové vyšetřování

"Věc byla poprvé ohlášena loni 6. března a po měsíci odložena, když se nepodařilo zjistit pachatele. Šetřili jsme to jako přestupek, jelikož tehdy nešlo o zdaleka takovou škodu jako nyní. Pokud někdo podá podnět, zahájíme znovu vyšetřování," konstatuje trutnovský policejní mluvčí Petr Kopecký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám