Hlavní obsah

V rozpáleném autě v Praze byl uvázaný pes. Hlídka rozbila okno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pes uvázaný na vodítku v odstaveném autě v centru Prahy nebyl o víkendu lhostejný dvojici kolemjdoucích. Přivolala strážníky, protože venku panovalo úmorné vedro. Hlídka po neúspěšném pokusu o kontaktování majitele psa vytáhla.

Strážnici vytáhli psa z rozpáleného autaVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladý pár procházel v sobotu odpoledne po Dvořákově nábřeží, kde si všiml v zadní části auta přivázaného psa.

Tou dobou byla teplota okolo 30 °C, okna byla zavřená a vodu pes neměl. Po 15 minutách proto pár zavolal na 156.

Další dítě zavřené v rozpáleném autě. Proberte se, apeluje policie na rodiče

Krimi

„Hlídka zjistila, že má pes omezený pohyb, protože byl vodítkem přivázán k zadní sedačce a nereagoval na žádné podněty. Ani během doby, kdy se strážníci snažili zjistit kontakt na majitele, k autu nikdo nepřišel. Po vyčerpání všech možností se hlídka rozhodla pro násilný vstup do vozidla,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Foto: MP Praha

Strážnici vytáhli psa z rozpáleného auta.

Pro psa přijela odchytová služba, která 10letou fenku převezla do útulku. Auto hlídka zajistila botičkou a okno zalepila. Majitel se dostavil až po hodině a půl. Psa si však z útulku do pondělního odpoledne nevyzvedl.

„Chtěli bychom se připojit k apelu kolegů ze státní policie, kteří v minulých dnech řešili uvězněné děti v rozpálených autech, aby také majitelé zvířat mysleli na zdraví svých čtyřnohých parťáků,“ konstatovala Seifertová.

Reklama

Výběr článků

Načítám