Hlavní obsah

V pražském domě s vozíčkáři hořelo: Mrtvá žena i asistenční pes, desítky evakuovaných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V domě s pečovatelskou službou v Praze na Černém Mostě vypukl v noci na čtvrtek požár. Hasiči evakuovali zhruba 90 nepohyblivých lidí. Požár nepřežila jedna klientka domu, obětí je rovněž její asistenční pes.

Požár v domě s pečovatelskou službouVideo: Aktu.cz

 
Článek

Požár vypukl před půl třetí ráno v bytě v ulici Kpt. Stránského na Černém Mostě, plameny zcela zasáhly byt ve druhém patře panelového domu s pečovatelskou službou. Na místě operovaly tři profesionální a dvě dobrovolné jednotky hasičů.

„Jednalo se o dům s pečovatelskou službou plnou imobilních osob a vozíčkářů. Velitel zásahu rozhodl o celkové evakuaci domu,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Na místě zasahovali také záchranáři a policisté, povolán byl evakuační autobus.

Při nočním požáru bytu v Praze zachránili hasiči 15 lidí a dva psy

Krimi

Hasiči původně informovali o 70 evakuovaných, policie později číslo korigovala na 90.

„Postupně bylo z domu vyvedeno a zachráněno na devadesát osob, z toho čtyřicet vozíčkářů. Zachránění byli následně umístěni do čtyř evakuačních autobusů dopravního podniku a ihned jim byla zdravotníky poskytnuta neodkladná péče, případně první pomoc,” sdělil mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: HZS Praha

Požár v bytě na Černém Mostě

„Při požáru bohužel zemřela jedna žena spolu se svým asistenčním psem. Zachráněno bylo i deset asistenčních psů, čtyři kočky, papoušek a ještěr, ty si do své péče převzali veterináři,” upřesnil mluvčí.

Hasiči dostali požár pod kontrolu před třetí hodinou, před pátou hodinou se lidé mohli postupně začít vracet do svých bytů. „Příčinu a rozsah škod šetří hasičští a policejní vyšetřovatelé,“ dodal Kavka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám