Hlavní obsah

Odpadky od sklepa na půdu: Plameny pohltily dům v Ostravě

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Několik hasičských jednotek likvidovalo od pátečního rána rozsáhlý požár v Ostravě, kde hořel neobydlený dům plný odpadků. Hasiči museli použít také výškovou techniku. Statik nakonec rozhodl o zbourání budovy.

Požár domu s odpadky v OstravěVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

V Ostravě hořel od rána starší a neobydlený, původně rodinný dům v Keltičkově ulici. „Zásah ztěžovaly hromady odpadků ve sklepě, přízemí i na půdě domu pod sedlovou střechou,“ sdělil mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Zásah několika profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů se obešel bez zranění. „Nejvíce dalo zabrat hašení odpadků. Příčina vzniku požáru je v šetření, škoda bude upřesněna dodatečně ve spolupráci s majiteli,“ upřesnil mluvčí.

Požár trávy zastavil dopravu na koridoru Praha-Ostrava, hořelo na 17 kilometrech

Krimi

Statik podle Kůdely rozhodl vzhledem ke zchátralosti zvlhlého domu, ve kterém jsou propadlé stropy i schodiště, o jeho zbourání. V poslední době se uvnitř vyskytovali zejména bezdomovci.

Reklama

Související témata:

Související články

V hutním podniku ArcelorMittal hořelo

V ostravské huti ArcelorMittal v úterý večer hořelo. Požár vypukl na dvou dopravníkových pásech třídírny severní části tzv. aglomerace. Na místě zasahovali...

V Ostravě hořelo podzemní potrubí

Komplikovaný a časově náročný zásah řešili ostravští hasiči v těsném sousedství areálu Dolních Vítkovic. Od nedělního večera do pondělního rána likvidovali...

Výběr článků

Načítám