Hlavní obsah

V Praze a středních Čechách řidiči bourají na namrzlých silnicích

• Aktualizováno

Několik dopravních nehod řešili hasiči a záchranáři v pondělí ráno v Praze a ve Středočeském kraji, kde namrzaly silnice. Hned tři havárie komplikovaly provoz na dálnici D7 u Slaného směrem do Prahy, auta bourala také na Kladensku a Kolínsku. Na Pražském okruhu pak nedaleko Slivence havaroval kamion.

Foto: Hasiči Praha

Nehoda kamionu na Pražském okruhu.

Článek

Středočeští hasiči brzo ráno na Twitteru uvedli, že zasahují na 17. kilometru D7 u nehody tří osobních automobilů, později vyjížděli na dálnici v těchto místech k dalších dvěma lehčím kolizím. Automobily skončily mimo dálnici, a tak policisté nemuseli omezit provoz.

Poblíž Slivence havaroval na 16. kilometru Pražského okruhu po 7. hodině kamion. Směrem k letišti byl průjezdný pouze odstavný pruh, dopravu v místě nehody řídila policie. Z kamionu vypadl za jízdy kontejner, podle prvotních informací si havárie vyžádala zranění.

Foto: HZS Středočeského kraje

Nehoda tří aut na D7 kvůli namrzlé vozovce.

Vozovka je ve Středočeském kraji místy silně namrzlá, a to nejen na D7, ale rovněž na dálnici D6 i na silnicích nižších tříd. Policie nabádá řidiče k maximální opatrnosti při jízdě.

Záchranáři řešili například problém řidičů na Kladensku či Kolínsku, přímo v Kladně skončil osobní automobil na boku, jednoho člověka museli ošetřit záchranáři.

Autem na Znojemsku proletěl kus ledu z kamionu. Těsně minul řidiče

Krimi

„Z Kyšic na Braškov jde o nehodu osobního automobilu, který sjel do příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči budou vozidlo vytahovat pomocí navijáku,“ napsali hasiči.

V příkopu skončilo auto po jízdě na namrzlé vozovce i za obcí Zásmuky na Kolínsku směrem na Nesměň, záchranáři ošetřili jednoho člověka.

„Další nehoda se stala na silnici z Barchovic na Horní Kruty před odbočkou na Hryzely. Osobní auto narazilo do stromu. Zraněný člověk je v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči provedli protipožární opatření. Opět byla v místě namrzlá vozovka,“ informovali hasiči.

Katastrofa na horách. V teplém týdnu sníh odtaje a nový nepřipadne

Počasí

Kvůli kolizím na D7 ráno jezdily příměstské autobusové linky číslo 388 a 389 odklonem mimo dálnici a nabíraly zpoždění deset až dvacet minut, uvedla na webu společnost Ropid, která organizuje MHD v Praze a okolí. Před 7. hodinou se vrátily na svou původní trasu. Se zpožděním musejí počítat i cestující několika dalších příměstských linek jezdící ze středočeských obcí a měst do Prahy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám