Hlavní obsah

Zima v Německu: 250 km kolon a stovka nehod u Lübecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuhé mrazy, přívaly sněhu, stovka nehod u Lübecku a kolony v celkové délce 250 kilometrů. Tak vypadá situace na mnoha místech Německa, napsal server týdeníku Focus. Země prožila nejchladnější noc letošní zimy. Na Zugspitze bylo naměřeno -27 stupňů Celsia, což je pro letošní zimu rekord.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V ostatních spolkových zemích se teplota pohybovala v rozmezí -15 až -10 stupňů (Durynsko, Sasko, Bavorsko, Bádensko-Württembersko). Na severu Německa bylo o něco tepleji, ale zato v těchto místech vydatně sněží, píše agentura DPA.

Řidiči musejí být opatrní především ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, kde je momentálně 22 kolon, které v celkovém úhrnu dosahují délky 257 kilometrů.

Největší problémy hlásí dálnice A45 směr Hagen. Na A1 ve směru na Kolín nad Rýnem mezi Westhovener Kreuz a Gevelsberg stojí patnáctikilometrová kolona. Na dálnici A46 ve směru Düsseldorf mezi Kreuz Wuppertal Nord a Haan-Ost dosahuje kolona délky 20 kilometrů, píše Focus.

U města Lübeck se během pondělního rána stala stovka dopravních nehod. Důvodem bylo vydatné sněžení a kluzké silnice. Nehody se obešly bez zranění, uvedl policejní mluvčí. S kluzkými silnicemi a hustým sněžením musejí počítat řidiči na celém severu Německa.

Reklama

Výběr článků

Načítám