Hlavní obsah

V Plzni zatkli Bulhara, který okradl seniory o úspory. Miliony prohýřil v nevěstincích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Bulharsku okradl tamní občan Rumen R. seniory o celoživotní úspory a jejich miliony pak prohýřil v českých nevěstincích. Osmadvacetiletého muže kriminalisté zadrželi začátkem října v Plzni na základě mezinárodního zatykače.

Bulhar zadržený na základě mezinárodního zatykače v Plzni Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Krajský soud v Plzni bude nyní rozhodovat, zda vyhoví žádosti státního zastupitelství v Plovdivu o jeho vydání k trestnímu stíhání. Sám cizinec s předáním nesouhlasil.

Český soud vydal Ukrajince do Francie ke stíhání za praní špinavých peněz

Krimi

Z dokumentů bulharské policie vyplývá, že Rumen R. měl loni na podzim podvodem připravit seniory o v přepočtu více než tři miliony korun. „Prezentoval se jako zámožný muž, který vlastní dopravní společnost, hotely a restaurace. Poškozeným sliboval různé druhy služeb domácího charakteru. Po získání důvěry pak od nich žádal peníze pod různými záminkami, jako například to, že se v cizině dostal do složité situace v důsledku úrazu nebo náhlého zhoršení zdravotního stavu a musí okamžitě zaplatit pobyt v nemocnici,“ stojí v zatykači.

Podle plzeňského krajského státního zástupce Jiřího Komorouse hledaný cizinec žil v pronajatém bytě v Plzni. „Po jeho zadržení se bulharští policisté přímo účastnili domovní prohlídky, při které získali potřebné důkazy,“ uvedl žalobce. Jak dále potvrdil, peníze Bulhar utratil za sexuální služby v nočních podnicích na Tachovsku.

Po 17 letech zatkli v ČR hledaného zločince z Polska, vydával se za mrtvého bratra

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám