Hlavní obsah

Po 17 letech zatkli v ČR hledaného zločince z Polska, vydával se za mrtvého bratra

Sedmnáct let pátrala polská justice po Krzysztofu Zdzislawu Pavlusovi pro závažnou drogovou kriminalitu a rozsáhlé krádeže aut. Klec spadla na sklonku loňského roku, kdy 46letého cizince, který se vydával za svého mrtvého bratra, zadržela policie v České republice. Krajský soud v Plzni ve středu rozhodl o jeho vydání do Polska.

Polák přichází k vydávacímu soudu.Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Rozhodnutí zatím není pravomocné. Podali jsme si stížnost, o které bude rozhodovat pražský vrchní soud,“ uvedl cizincův obhájce Rostislav Netrval. Ten poukázal například na to, že některé skutky jsou již promlčené.

Na Pavluse vydaly mezinárodní zatykač soudy v Katovicích a Lodži. Z trestního spisu vyplývá, že vedl organizovanou zločineckou skupinu, která ve velkém obchodovala s drogami.

„Na území Holandska pěstovali marihuanu, ze které po následné sklizni vyráběli značné množství drog a pašoval je do Polska,“ stojí v zatykači.

V roce 2005 byl Pavlus odsouzen ale do výkonu trestu nenastoupil. Od té doby se také skrýval a dál podle polské justice páchal trestnou činnost.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Polák přichází k vydávacímu soudu

Jak Právo zjistilo, hledaný zločinec se v poslední době zdržoval v Mikulově, kde údajně žil se svojí českou přítelkyní.

Při kontrole předložil doklady svého bratra, který je už šest let po smrti. Prozradily ho až otisky prstů, podle kterých policisté zjistili, že je na něj vydán zatykač.

Policie obvinila matku ze smrti novorozence. Vypadl jí z náručí a nepřivolala pomoc

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám