Hlavní obsah

V koloně na D1 uvázla slovenská sanitka s dítětem. Majáky sama použít nemohla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenské záchranáře s vážně nemocným dítětem zastavila na D1 před Brnem kolona aut. A protože nemohou používat majáky v ČR, pomohl jim policejní motorkář, který je protáhl záchranářskou uličkou. Sanitka pak zapnula i výstražné majáky.

Doprovod slovenské sanitkyVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu s dobrým koncem, který se stal na konci dubna, informoval v pátek mluvčí policie Petr Vala. Sanitka se vracela z Prahy do Bratislavy a převážela nemocné dítě na podpůrné léčbě. Jenže před Brnem sanitku zastavila kolona aut a zdravotní stav dítěte se nevyvíjel dobře.

„Protože zahraniční vozidla s majáky nemají na českém území právo přednostní jízdy, pomohl jim ze svízelné situace až přivolaný dálniční policista na služebním motocyklu. Ten s houkající záchrankou v těsném závěsu bezpečně projel celou více než desetikilometrovou zácpou,“ vylíčil Vala.

Po projetí Brna již záchranáři pokračovali sami bez zdržení až do bratislavské nemocnice na specializované pracoviště. Přijeli tam s malým pacientem včas a v pořádku.

Prodavačky z Brna snědly sušenky, jež dostaly od zákazníků, a skončily na JIP. Byla v nich marihuana

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám