Hlavní obsah

Prodavačky z Brna snědly sušenky, jež dostaly od zákazníků, a skončily na JIP. Byla v nich marihuana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jednotce intenzivní péče skončily tři prodavačky, kterým muži v Brně donesli sušenky, jež obsahovaly marihuanu. K otravě došlo na konci loňského roku, policie ve středu informovala, že dvojici podezřelých mužů dopadla v květnu.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Rostliny marihuany

Článek

Závěrem loňského roku dostali policisté podivné oznámení o nevolnosti tří prodavaček z obchodu s potravinami v Brně-Zábrdovicích. Jejich stav byl vážný a upadaly do bezvědomí. Lékaři je proto převezli na jednotku intenzivní péče.

„Až toxikologické vyšetření v nemocnici objasnilo, co kolaps tří žen způsobilo. Byla to akutní otrava omamnou látkou THC,“ vysvětlil mluvčí policie David Chaloupka.

Kriminalisté zjistili, že v prodejně nakupovali suroviny potřebné k pečení dva muži. Když upekli, vrátili se zpátky a ženám nabídli sušenky. Ty ale obsahovaly marihuanu, což ženy nevěděly.

Vyšetřování trvalo několik měsíců i proto, že muži jsou cizinci, kteří zde pracovali jako příležitostní dělníci a vrátili se zpět do své vlasti. Až v květnu se je povedlo vypátrat a dopadnout. Jsou podezřelí z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Drogový fastfood. Dealer na Liberecku prodával z výdejního okénka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám