Hlavní obsah

V kauze dealerů drog za miliardy, ve které je obviněn i exmoderátor Slávek Boura, navrhla policie obžalobu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kriminalisté navrhli státnímu zástupci podání obžaloby v rozsáhlé kauze mezinárodní distribuce drog. K obvinění 60 lidí došlo již v polovině loňska. Gang pašoval zejména kokain a heroin do Austrálie a využíval k tomu svou vlastní cestovní kancelář, obviněným hrozí až 18 let vězení. Mezi trestně stíhanými je rovněž někdejší televizní moderátor Slávek Boura.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

O vývoji v případu informoval v pátek na webu Národní protidrogové centrály její šéf Jakub Frydrych.

Původně policie obvinila 60 lidí. „Návrh na podání obžaloby směřuje proti 58 osobám, jedna osoba v průběhu vyšetřování zemřela a jedna osoba byla odsouzena k výkonu trestu v Austrálii. Vyšetřování potvrdilo původní obvinění a byla opatřena celá řada důkazů. Rovněž byla prokázána celková hodnota přepravovaných drog ve výši 2,1 miliardy korun,” sdělil Frydrych.

Exmoderátor Slávek Boura byl obviněn z pašování drog. Hrozí mu 18 let vězení

Domácí

Mezi obviněnými je bývalý televizní moderátor Slávek Boura, který Novinkám v pátek potvrdil, že jeho trestní stíhání trvá. Podle něj je jeho obvinění absurdní. „Jedná se o podobnosti cest,” řekl Boura. Podle jeho slov není obviněn přímo z pašování drog, ale údajně se měl pohybovat ve stejném letadle jako muž podezřelý z přepravy návykových látek.

Již loni sdělil, že mezi obviněnými je jeho známý, který mu zabezpečoval cesty do zahraničí v rámci nové cestovní kanceláře. Boura u soudu očekává prokázání toho, že je nevinný. V současnosti se věnuje moderování kulturních akcí, vyučuje rétoriku a píše knihu.

Česká policie zadržela 60 dealerů drog do Austrálie. Měli vlastní cestovní kancelář

Krimi

V kauze podle policie organizátoři najímali kurýry s dluhy nebo nízkými příjmy. Cestovní kancelář plánovala individuální dovolené s odletem z Prahy přes USA nebo Thajsko do Austrálie. Na případu pracovali kriminalisté z Česka, USA a Austrálie. Za dobu dvou let vypravil gang podle policistů 38 cest a 780 kilogramů drog.

Reklama

Související články

Schovat drogy pod předkožku nebyl dobrý nápad

Hudební festivaly bývají často baštou tanečních drog. Pořadatelé si však na dealery a uživatele drog rádi posvítí a podrobují návštěvníky před vstupem...

Výběr článků

Načítám