Hlavní obsah

V Karviné hořel bytový dům, sedm lidí včetně dětí se přiotrávilo zplodinami

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U požáru ve sklepě čtyřpatrového bytového domu zasahovali ve středu večer hasiči na třídě Osvobození v Karviné. Sedm lidí, včetně tří malých dětí, skončilo v péči lékařů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zasahovali u požáru, který vznikl ve sklepě domu. Kouř se postupně dostal i do některých bytů.

Článek

Plameny vyšlehly ve sklepě ve středu před sedmou hodinou večerní. Na místo vyjelo několik jednotek hasičů, policisté a záchranáři.

„Hořelo ve sklepě a do horních podlaží domu pronikal hustý dým. Hasiči odtud zachránili pomocí automobilové plošiny tři osoby, další čtyři pomocí vyváděcích masek po zakouřeném schodišti. Po částečném odvětrání chodeb domu hasiči ještě evakuovali po schodech dolů čtyři osoby, již bez vyváděcích masek,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zasahovali u požáru, který vznikl ve sklepě domu. Kouř se postupně dostal i do některých bytů.

Oheň hasiči dostali pod kontrolu zhruba za hodinu, dohašeno bylo za další dvě a půl hodiny. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Záchranáři na místě události ošetřovali sedm osob. „Všichni pacienti přitom byli při vědomí, mimo přímé ohrožení života a se záchranáři komunikovali. Jejich postižení byla lehká až středně těžká,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Dodal, že šlo o čtyři ženy ve věku dvaatřicet až osmasedmdesát let a tři děti – chlapce ve věku 3, 5 a 11 let. „Všichni pacienti byli po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportováni do karvinské nemocnice a předáni na tamním centrálním příjmu nemocných,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám