Hlavní obsah

Útočník v Českých Budějovicích polil mladou ženu na přechodu žíravinou

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Zatím neznámý útočník polil ve středu odpoledne na přechodu pro chodce v Českých Budějovicích mladou dívku žíravinou. Ta skončila s poleptanýma nohama v českobudějovické nemocnici.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Ve středu třicet minut po čtvrté hodině odpolední došlo na přechodu pro chodce před obchodním centrem IGY na křižovatce ulic Pražská – Pekárenská v Českých Budějovicích k závažné události. Neznámý pachatel tam potřísnil žíravou či leptavou látkou procházející mladou ženu,“ sdělila Právu mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá.

Poznamenala, že žena muže neviděla, protože ji postříkal, nebo polil leptavou látkou zezadu a pak zřejmě rychle odešel. Dívka musela být převezena do českobudějovické nemocnice.

Podle Tupé se jedná o zcela ojedinělý případ, který se v Českých Budějovicích ještě nikdy nestal, a kriminalisté kladou na pátrání velký důraz. Zjišťují také pohnutky, které mohly útočníka k tak nesmyslnému činu vést.

„Zjišťujeme zatím všechny okolnosti případu a žádáme veškeré svědky, aby volali na linku 158,“ dodala Tupá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám