Hlavní obsah

Útočníci v Praze měli napadnout a okrást ženu, jeden ji měl znásilnit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská kriminálka pracuje na objasnění nahlášeného znásilnění a okradení 34leté ženy. Tu měli napadnout dva muži, z nichž jeden ji měl znásilnit a druhý se o to pokusit. Policisté zveřejnili identikit jednoho z podezřelých.

Foto: Policie ČR

Identikit jednoho z údajných útočníků

Článek

Žena se podle policie s dvojicí mužů seznámila v restauraci na Smíchově, kde spolu popíjeli alkohol. Poté se všichni vydali autobusem k ženě domů na Spořilov, kam však nedorazili. Vystoupili na zastávce Chodovec v Praze 4 a pokračovali pěšky do ulice Senohrabská.

„Na křižovatce s ulicí Klapálkova jeden z mužů poškozenou natlačil do travnatého porostu, kde ji znásilnil. Podle poškozené se ji následně pokusil znásilnit i druhý z nich, kterému se to však nepovedlo,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk. Podle něj muži ženě vzali ještě dva mobily a poté odešli.

Protože se ještě nepodařilo údajné pachatele dopadnout, policie zveřejnila identikit jednoho z mužů a žádá o pomoc případné svědky činu.

Foto: Policie ČR

Identikit jednoho z údajných útočníků

První z mužů byl podle ženy ve věku kolem 45 let, střední postavy, vysoký asi 160 až 165 centimetrů. Měl tmavé, asi pět centimetrů dlouhé vlasy a větší kulaté modré nebo hnědě oči. Měl nevýrazné rty, odstáté uši a rovný úzký nos. Na sobě měl pískově žluté kalhoty a hovořil česky s ukrajinským přízvukem. Na tvářích měl jizvy, zřejmě po neštovicích.

Druhého muže žena popsala pouze jako asi 185 centimetrů vysokého, robustní postavy.

Případní svědci mohou volat na tísňovou linku policie 158.

Pachatelům za trestný čin znásilnění a krádež hrozí v případě odsouzení až desetiletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám