Hlavní obsah

Utíkal před policisty až do Rakouska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do Rakouska museli policisté v neděli večer pronásledovat řidiče Volkswagenu Golf, který způsobil dopravní nehodu ve Vyšším Brodu. Na výzvy policistů nereagoval a divoká honička skončila až v Bad Leonfeldenu, kde havaroval a pak skočil do rybníka; pes jej nakonec vyčenichal v křoví.

Foto: Policie ČR

Policisté pronásledovali řidiče až do Rakouska, kde havaroval.

Článek

Právo o případu informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. „Řidiče zaznamenali lipenští policisté po nehodě ve Vyšším Brodu. Když se však za vozidlem rozjeli a pustili výstražné signalizační znamení, začal ujíždět směrem na Studánky ke státní hranici,“ popisoval pronásledování Bajcura.

Policisté za neukázněným řidičem jeli až do Bad Leonfeldenu, kde nezvládl kruhový objezd a narazil do oplocení zahrady domu. Pak muž vystoupil a utíkal pryč přes zahrady. Do pátrání se v tu dobu zapojil i rakouský policista se psem, což se stalo řidiči osudným. „Pachatel sice skočil do rybníka a pak se schoval v křoví, ale psa neoklamal. Společnými silami policisté muže zadrželi a zabránili dalšímu protiprávnímu jednání přiložením služebních pout,“ dodal Bajcura.

Po zadržení museli policisté zavolat záchranou službu, protože 31letý cizinec byl značně podchlazený. Podrobil se i dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Na dalším vyšetřování spolupracují jihočeští policisté s hornorakouskými kolegy.

Řidič převrátil na Chrudimsku auto. I přes resuscitaci svědky zemřel

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám